Hendrik Winkelmans, het gezicht achter fietsketen Fiets!, neemt de Leuvense vestiging van Würst over. Samen met Diedrik Tas en Frank Plasschaert zal hij proberen om de vestiging terug op het rechte pad te brengen. Dat schrijft De Tijd.

Het is dan toch niet over en uit voor Würst in Leuven. De hotdogketen die tv-chef Jeroen meus samen met Nicolas Viaene uit de grond stampte in 2015, wordt overgenomen door Hendrik Winkelmans, het gezicht achter fietsketen Fiets!. Samen met ex-collega’s Diedrik Tas en Frank Plasschaert krijgt hij volgens de financiële krant zowel de locatie als het concept in handen. Concreet betekent dat niet alleen dat curator Jan De Rieck op zoek moet naar een andere oplossingen voor de Antwerpse en Gentse filialen, maar ook dat deze vestigingen niet meer onder de naam “Würst” mogen openen.

Ter herinnering, vorige maand sprak de rechtbank van koophandel in Leuvenhet faillisement uit over Würst dat al sinds 2017 niet meer in handen is van Jeroen Meus. Eerder stapte trouwens ook zijn vennoot Nicolas Viaene uit het bedrijf, nog voor de openingen van de filialen in Antwerpen en Gent.  Enkel het Leuvense filiaal wist te overleven dankzij het succes van zijn foodtruck op festivals. 

Hoeveel de transactie heeft gekost, is onduidelijk. Wel benadrukt Winkelmans dat Würst nog voor de kerstperiode zijn deuren opnieuw zal openen, besluit De Tijd.

Foto: website Würst