Aldi Süd legt voortaan speciale treinen in om extra pasta naar Duitsland te vervoeren. Op die manier wil de hard discounter beter inspelen op het hamstergedrag van de Duitsers. Een eerste levering met ruim 200 ton pasta is al aangekomen in het Neurenberg.  

Geen pasta genoeg? Geen probleem, dan zetten we toch gewoon extra treinen om de pasta zelf te gaan halen. Dat moet Aldi Süd gedacht hebben toen het besloot om in samenwerking met logistiekverlener DB Schenker speciale treinen in te leggen om een extra grote voorraad pasta naar Duitsland te transporteren. Veel Duitsers zijn immers aan het hamsteren geslagen, waardoor de voorraad pasta er aan een ijltempo wordt doorgejaagd. En dat in combinatie met de verminderde transportcapaciteit vanuit Italië, waardoor leveringen soms worden geannuleerd, maakt dat Aldi dan maar zelf in actie moest schieten.

“Verschillende treinen hebben bij een eerste levering meer dan 60.000 pakken fusilli, ruim 75.000 pakken penne en nog eens meer dan een kwart miljoen pakken spaghetti van Italië naar Neurenberg vervoerd. Dat komt in totaal neer op zo’n 200 ton pasta, verdeeld over 10 wagens met meer dan 300 palletten”, verklaart Aldi Süd. De pasta die in Neurenberg verzameld wordt, wordt vervolgens naar regionale distributiecentra van Aldi Süd gebracht, waarna het verdeeld wordt over de 650 filialen in Zuid-Duitsland. 

Dankzij deze extra treinen kan Aldi Süd beter inspelen op het hamstergedrag van de Duitsers en voorkomen dat rekken leeg raken. Er is momenteel trouwens al een tweede levering onderweg naar onze buren met nog eens 250 palletten. Als dat niet genoeg pasta is, dan weten wij het toch ook niet meer.