Costa Coffee heeft vandaag de deuren van zijn eerste Belgische koffieshop geopend in het treinstation van Luik-Guillemins. Op termijn hoopt de koffieketen minstens 10 winkels te openen in ons land.

Nadat Costa Coffee in september 2021 zijn entree maakte op de Belgische markt, waarbij het merk werd verdeeld in horecazaken en via Costa Coffee’s “Costa Express”-automaten, besluit de keten zijn aanwezigheid op de Belgische markt verder te verstevigen. Vandaag opende het namelijk zijn allereerste Belgische koffieshop in het treinstation van Luik-Guillemins. Een bewuste keuze, aangezien het station enorm veel passage kent. De komst van Costa Coffee in Luik markeert ook de start van hun lokale partnerschap met Lagardère travel retail. "Met meer dan 5.000 winkels in luchthavens, treinstations en andere concessies in 42 landen over de hele wereld, vormt Lagardère travel retail een perfecte partner in Costa’s doel om overal kwaliteitskoffie aan te bieden zonder toegeving in smaak of beleving – ook onderweg", klinkt het. 

Costa Coffee
©

Costa Coffee

Costa Coffee, dat in België verdeeld wordt door Coca-Cola Europacific Partners, heeft grootse plannen voor de Belgische markt. Zo ziet het op termijn plaats van 10 koffieshops in ons land. De keten wil ons land trouwens niet enkel veroveren met shops, maar ook met innovaties. Dit jaar lanceert het merk bijvoorbeeld "Podio", een intelligente koffiecapsulemachine om op locatie te kunnen genieten van Costa Coffee. Daarnaast is het massaal aanwezig op Belgische festivals. Costa Coffee is de grootste koffieshopketen van Europa. Het merk is wereldwijd in 50 markten aanwezig via één van zijn platformen en heeft meer dan 4.150 winkels in 35 landen.  

Costa Coffee
©

Costa Coffee

CTA newsletter NL