Coolblue boekte het afgelopen jaar een recordomzet van 2,3 miljard euro. Daarmee zet het zijn groei van de afgelopen jaren verder. Het bedrijf wil naast een verdere uitrol van CoolblueFietst en minstens één nieuwe Belgische winkel, ook een derde tv- en witgoeddepot openen in ons land. Dat moet zorgen voor 100 nieuwe jobs. 

Jaar na jaar ziet Coolblue zijn omzet groeien en dat is ook nu niet anders. In 2021 behaalde de keten een recordomzet van 2,3 miljard euro, ofwel 348 miljoen euro meer dan in 2020. Ruim een kwart daarvan werd in België behaald. De omzet in ons land steeg namelijk van 571 naar 580 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat van de keten klokte af op 91 miljoen euro. Dat was onder meer te danken aan de verdere automatisering van het magazijn in Tilburg en de start van Coolblue Energie, dat Nederlandse zonne- en windenergie en CO2-gecompenseerd gas aanbiedt. Ook de verdere investeringen in zijn winkels en fietsnetwerk deden een duit in het zakje. Zo opende de keten vorig jaar maar liefst 6 winkels, waaronder zijn eerste in het Duitse Düsseldorf, en breidde het zijn fietsbezorgdienst CoolblueFietst flink uit. "Ondertussen wordt tot wel 90% van de kleine bestellingen in en rondom de steden waar CoolblueFietst actief is, per fiets bij klanten bezorgd", klinkt het. 

100 nieuwe jobs in België

2021 was al een sterk jaar, maar als het van Coolblue afhangt wordt het dit jaar nog beter. “2022 wordt het aller-aller-allermooiste Coolblue jaar ooit”, stelt Pieter Zwart, Beginbaas bij Coolblue. “ Met Coolblue Energie gaan we heel hard verder groeien. We willen honderdduizend klanten in Nederland blij maken door ze te helpen energie te besparen. Ook gaan we ons fiets- en bezorgnetwerk uitbreiden in België, Nederland en Duitsland. En we gaan meer winkels openen, in Groningen, Den Bosch, Essen in Duitsland en minstens één in België. In ons magazijn gaan we verder bouwen aan de toekomst. Met slimme dozen-en zakkenmachines waarmee we én nog meer klanten blij kunnen maken, maar ook heel veel CO2 kunnen besparen. In Duitsland gaan we door, met groeien en investeren. In 2025 willen we er een omzet behalen van meer dan 1 miljard. Kortom. 2021 was mooi en 2022 gaat nog heel veel mooier worden.” Zwart voegt er nog aan toe dat er dit jaar ook een derde tv- en witgoeddepot komt in ons land. "Van hieruit worden grote producten bij klanten thuis geleverd en geïnstalleerd via de eigen bezorg- en installatieservice CoolblueBezorgt. Dit alles moet ervoor zorgen dat er dit jaar ruim 100 jobs bijkomen in België", besluit hij.