Dit najaar opent Coolblue zijn allereerste Coolblue XXL-winkel in België. De eer is weggelegd voor de stad Gent waar het verkooppunt meer dan 1.000 producten tentoonstelt, verspreid over 1.200m2. De vroegere vestiging in Lochristi sluit echter wel zijn deuren, maar verhuist mee naar het nieuwe pand in Gent. 

Eindelijk is het zover: dit najaar opent de eerste Belgische Coolblue XXL zijn deuren. De opening komt er weliswaar iets later dan gepland. Oorspronkelijk was het immers de bedoeling dat de eerste Belgische Coolblue XXL-winkel vorig jaar haar deuren zou openen, maar dat werd uitgesteld. De eer is weggelegd voor de stad Gent waar het pand aan de rand van het centrum zal neerstrijken, meer bepaald aan de Antwerpsesteenweg. De nieuwe winkel wordt de grootste Coolblue-winkel van het land en wordt ingericht volgens het XXL-concept. Op zo’n 1.200m² kunnen klanten meer dan 1.000 producten zelf uitproberen. Daarnaast kunnen ze er terecht voor persoonlijk advies, het afhalen van online bestellingen, reparaties, retouren en directe service na aankoop.

“We weten dat klanten vaak al een idee hebben welk product ze willen, maar het zelf eerst willen ervaren”, reageert Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue. "Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe tv met soundbar, dan wil je die eerst zelf horen en zien. Zoek je een nieuwe koptelefoon, dan wil je even horen hoe die écht klinkt. Dat kan vanaf dit najaar in onze Coolblue XXL in Gent.”

En dat is niet het enige nieuws. Coolblue heeft besloten om zijn winkel in Lochristi te sluiten en die mee onder te brengen in het nieuwe pand dat 3 keer zo groot is. Alle 20 medewerkers verhuizen mee. Voor zijn nieuwe winkel is het e-commercebedrijf trouwens nog op zoek naar nieuwe collega's, waaronder een Floormanager en Verkoopmedewerkers. 

Coolblue is actief in België en Nederland en heeft er in totaal zo’n 11 fysieke winkels waaronder in Zaventem, Wilrijk, Rotterdam en Eindhoven. In 2018 behaalde het bedrijf nog een omzet van 1,35 miljard euro en daarmee is het één van de grootste e-commercebedrijven in België en Nederland.