Afgelopen vrijdag opende Coolblue zijn nieuwe flagshipstore in Brussel. Dit is meteen ook de grootste winkel van de retailer in de Benelux en de eerste vestiging waar ook Franstalige klanten terecht kunnen.  

De grootste Coolblue-winkel van de Benelux bevindt zich op de Louizalaan in Brussel. Op 26 juni opende de e-commercespeler er zijn nieuwe flagshipstore, en meteen ook de vierde vestiging in België, die zich uitstrekt over een oppervlakte van maar liefst 2.600 m2. Klanten vinder er meer dan 1.000 producten gaande van laptops, televisies en smartphones tot huishoudtoestellen, koffiemachines en stofzuigers. In de winkel kunnen klanten niet alleen zelf producten uittesten en persoonlijk advies vragen, maar ze kunnen er ook hun smartphone en tablet laten repareren en online bestellingen ophalen. 

Opvallend: dit is de eerste Belgische winkel waar ook Franstalige en Engelstalige klanten terecht kunnen. Drie jaar geleden pakte Coolblue al uit met een Franstalige webshop en app, maar nu introduceert het dus ook een fysieke winkel om Franstalige Belgen bij te staan. In totaal werken er zo’n 50 medewerkers. 

Daarnaast is de nieuwe Coolblue-winkel ook een uitvalsbasis voor CoolblueFietst, de eigen bezorgservice van Coolblue voor kleine producten met de fiets. Eerder werden al er bestellingen met de fiets geleverd in en rond de Coolblue-winkel in Zaventem, maar met de flagshipstore in Brussel wordt dit bezorgingsgebied fors uitgebreid. 

Ter herinnering: deze nieuwe Coolblue-winkel is de tweede van de in totaal zes winkels die de retailer dit jaar wil openen in België en Nederland. Waar Coolblue nog winkels zal openen is voorlopig nog niet bekend.