Coolblue opent begin oktober een fysiek winkelpunt in Zaventem. Het wordt al de derde vestiging van de Nederlandse online retailer in ons land.

Coolblue, één van de grootste webwinkels in de Benelux, zal begin oktober een winkel openen op de Leuvensesteenweg in Sint-Stevens-Woluwe, een deelgemeente van Zaventem. Klanten zullen er terechtkunnen voor advies door specialisten, het afhalen van online bestellingen en service na aankoop. Er zullen 20 mensen tewerk gesteld worden in de vestiging.

Dit wordt na Wilrijk en Lochristi de derde fysieke winkel van Coolblue in ons land. Inclusief de vijf locaties in Nederland, zal de teller in totaal op 8 staan. Deze ‘echte’ winkels maken al langer een vast onderdeel uit van de strategie van Coolblue.  “Onze klanten hebben vaak al een idee welk product ze willen hebben, maar hebben nog een paar vragen of willen het gewoon ‘even vasthouden’,” verklaart Jeroen Van Camp, woordvoerder van Coolblue België.

Hasselt nog

Dat Coolblue naar Leuven of Zaventem wou trekken, was al lang duidelijk. De webshop heeft ook al herhaaldelijk gezegd dat het nog op zoek is naar een geschikte locatie om een winkel te openen in de buurt van Hasselt. We kunnen ons binnenkort dus mogelijk aan een vierde Vlaamse vestiging verwachten. Plannen om de taalgrens over te steken heeft de e-tailer, die in 2015 een omzet van 550 miljoen euro boekte, voorlopig nog niet.