Colruyt riskeert een boete te krijgen wegens illegale tabaksreclame. De retailer stelde dat een minimumprijs voor tabaksproducten in strijd is met de Europese richtlijnen, maar krijgt nu ongelijk van de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie.

Colruyt zou het verbod op tabaksreclame in ons land verbroken hebben door tabak onder de prijs op de fiscale zegels te verkopen, hoeveelheidskortingen te geven, op bepaalde data extra kortingen te geven en door de zogenaamde "kampkortingen" aan jeugdbewegingen. Bovendien maakte de supermarktketen hier ook reclame voor.

Volgens Colruyt is een minimumprijs voor tabaksproducten in strijd met een Europese richtlijnen inzake vrij verkeer van goederen en vrije mededinging. Maar de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie volgt Colruyt niet in die redenering. 

Volgens advocaat-generaal Mengozzi kan een lidstaat handelaars verplichten een minimumprijs voor tabakswaren in te stellen. Aangezien het Europees Hof meestal de besluiten van de advocaat-generaal volgt, is de kans groot dat Colruyt een geldboete zal moeten betalen.