Inex en Colruyt hebben de handen in elkaar geslagen voor ‘Stabiele Melkprijs’, een project waarvan de eerste producten nu te koop zijn. Boeren krijgen voor hun melk een vaste prijs.

Onder het huismerk Boni Selection biedt Colruyt Group voortaan melk van het ‘Project Stabiele Melkprijs’ aan, een samenwerking met Inex met 13 melkreferenties voort, waarbij boeren een transparante, stabiele melkprijs ontvangen voor een deel van hun melkplas.

Ongeveer een jaar geleden lanceerden de twee partijen hun samenwerking: bij Inex aangesloten melkveehouders kregen het voorstel om voor een vast percentage van hun melkplas (nu vastgesteld op 18,50%) een vaste melkprijs van 34,76 cent per liter te krijgen, en dit gedurende vijf jaar. 

Er gingen 330 melkboeren op het voorstel in en zo kon het project van start gaan. Samen zorgen ze voor 30 miljoen liter melk, een belangrijk deel van het volume van Colruyt Group. De melk is te herkennen aan het opschrift “Wij steunen Belgische melkboeren, en jij nu ook!” op de verpakking en is te vinden in de winkels van Colruyt, OKay en Spar.