Het conflict tussen Colruyt en Douwe Egberts is eindelijk bijgelegd. Sinds deze week zijn de producten van het koffiemerk terug beschikbaar in OKay- en Colruyt-winkels. 

Goed nieuws voor koffieliefhebbers: Colruyt en Douwe Egberts hebben eindelijk de strijdbijl begraven. Sinds enkele weken weigerde Colruyt nog om Douwe Egberts-producten bij te bestellen omdat de twee het niet eens raakten over de prijsonderhandelingen. Daardoor raakte de voorraad van Douwe Egberts-producten, waaronder ook Jacqmotte, Senseo en Pickwick, uitgeput in verschillende Colruyt- en OKay-winkels. Door een bestelstop hoopte Colruyt immers druk te kunnen zetten op de koffiegigant om zo betere prijzen te kunnen onderhandelen. En dat lijkt gebeurd te zijn, want Colruyt bevestigde in De Standaard dat ze tot een akkoord zijn gekomen met Douwe Egberts. Sinds deze week zijn er immers weer producten van het koffiemerk beschikbaar bij Colruyt en OKay.

Nog steeds geen Coca-Cola bij Colruyt

Toch heeft niet elk merk evenveel geluk. Zo zijn de moeizame prijsonderhandelingen tussen Coca-Cola en Colruyt nog steeds niet van de baan, waardoor klanten steeds vaker op “tijdelijk onbeschikbaar”-bordjes botsen. Dat geldt onder meer voor Coca-Cola Light-flessen, maar even goed water van Chaudfontaine, Fuze Tea, Fanta of  Minute Maid. Benieuwd hoelang die onderhandelingen nog zullen duren...