EuroCommerce moet op zoek naar een nieuwe directeur-generaal. Na tien jaar aan het roer heeft Christian Verschueren besloten om zijn functie later dit jaar neer te leggen, nadat er een opvolger is gevonden. 

Christian Verschueren is al tien jaar aan de slag als directeur-generaal bij EuroCommerce maar heeft nu besloten om de handdoek in de ring te gooien. De topman was in zijn functie de belangrijkste woordvoerder van de retail, groothandel en internationale handel naar de EU-instellingen, stakeholders en media. “Nu EuroCommerce op het punt staat een nieuw tijdperk in te gaan en een nieuwe driejarenstrategie te ontwikkelen, vond ik het een goed moment om terug te treden. Een nieuwe leider zal nieuwe energie en frisse ideeën brengen, en het volgende hoofdstuk voor deze geweldige organisatie schrijven. De retail- en groothandelsector, die niet altijd voldoende erkenning krijgt voor de diensten die hij de Europeanen biedt, verdient dit”, reageert Christian Verschueren op zijn vertrek. Volgens EuroCommerce heeft de topman een belangrijke impact gehad op de samenhang en doeltreffendheid van de organisatie van het bedrijf. Ook heeft hij het bedrijf een sterkere politieke status in Brussel en Straatsburg gegeven. 

Christian Verschueren stond, voor zijn aantreding in 2011 bij EuroCommerce, onder meer aan het hoofd bij ACE en CropLife International. Hij blijft nog in zijn functie tot een nieuwe directeur-generaal is aangesteld, dat zal normaal in het tweede semester van dit jaar zijn.