Carrefour België heeft een nieuw e-commerce distributiecentrum in gebruik genomen in Willebroek, tussen Antwerpen en Brussel. Het illustreert de ambities van Carrefour op vlak van e-commerce. “We hebben momenteel 5.000 bestellingen per week, binnen anderhalf jaar hopen we dat dat er 5.000 per dag zijn.”

Op een oppervlakte van 8.350 vierkante meter heeft Carrefour begin deze week een nieuw, halfautomatisch disitributiecentrum in gebruik genomen gericht op het verwerken van online bestellingen. “De investering was al gepland voor de pandemie begon, maar heeft een duwtje in de rug gekregen”, zegt woordvoerder Aurélie Gerth. Tegen de tweede helft van het jaar kunnen er in Willebroek, tussen Brussel en Antwerpen, meer dan 5.000 orders per dag verwerkt worden, een getal dat Carrefour binnen anderhalf hoopt te realiseren. Carrefour zag de online bestellingen voor COVID-19 al groeien met 30%, sinds vorig jaar gingen de bestellingen maal twee of maal drie. Vooral ouderen en minder mobiele mensen hebben het online bestellen van boodschappen ontdekt. Dat het distributiecentrum er in Willebroek komt, is geen toeval: de grootste vraag naar online bestellingen situeert zich in Brussel en Antwerpen, samen goed voor zo’n 60% van de vraag. Het distributiecentrum zal heel het land bedienen, zowel via thuisleveringen als bestellingen die afgehaald worden.

©

Laura Ferreira Porto

Klanten beter bedienen

"Met dit nieuwe distributiecentrum wil Carrefour België een volgende stap zetten in zijn aanbod van online shopping. Het hoofddoel is meer klanten te bedienen, beter en sneller. We kunnen dit doel bereiken door ons efficiënter te organiseren, dankzij moderne en beproefde technologieën", legt e-commercedirecteur Jan Pollier uit. Het nieuwe magazijn telt zo’n 16.000 referenties van droge, verse en diepvriesproducten. De werking verloopt halfautomatisch: de (herbruikbare) bakken voor de bestellingen circuleren autonoom op een transportband en worden op diverse punten door medewerkers bijgevuld, waarna ze naar de laadruimte gaan. In eerste instantie zullen de hypermarkten in Burcht, Schoten en Borsbeek door het nieuwe magazijn worden bediend, daarna volgen de winkels in Turnhout en Edegem. Op termijn zullen alle Belgische Carrefour-winkels click & collect aanbieden.

©

Laura Ferreira Porto