PostNL gaat voortaan de online boodschappen van Carrefour aan huis leveren  in de provincies Antwerpen en Limburg. Tot voor kort gebeurde dat via de Combo-dienst van bpost die opgedoekt wordt.

Carrefour levert al sinds enkele jaren boodschappen aan huis via Combo van bpost. In 2014 werd de boodschappendienst van bpost na enkele kleinschalige tests uitgebreid naar heel Brussel en Waals-Brabant. Later werd de thuisbezorging ook gelanceerd in delen van Antwerpen en Oost-Vlaanderen.  

Carrefour gaat nu echter in zee met PostNL voor de thuislevering van online boodschappen in Antwerpen en Limburg, waar de dienst voor het eerst beschikbaar wordt. De supermarktketen ruilt bpost voor PostNL omdat bpost de Combo in zijn huidige vorm stopzet en omdat de retailer een groter geografisch bereik wilt, zegt woordvoerder Baptiste Van Outryve aan onze redactie.

Combo beperkt

“Wij hebben de ambitie om met onze online business fors uit te breiden. Enerzijds door het openen van nieuwe drive-afhaalpunten, en anderzijds door de levering van food door professionele koeriers verder te zetten. Via Combo konden we tot gisteren ongeveer één derde van de Belgische bevolking bereiken, maar we willen nog meer mensen bereiken en Combo is niet aanwezig in heel het land”, zegt Van Outryve.

Limburg

Toen bpost aan Carrefour liet weten dat het Combo als merknaam stopzet en gaat vervangen door een nieuwe dienst, heeft de retailer ook naar andere partners gekeken. Met het oog op een geografische uitbreiding viel het oog op het Nederlandse PostNL, dat meteen de boodschappen van Carrefour voor het eerst ook in Limburg gaat leveren.

“De samenwerking met PostNL gaat voorlopig van start in twee provincies: Antwerpen en Limburg. Zoiets kan je niet in één klap in heel het land veranderen natuurlijk. We gaan nu eerst zien hoe het in de huidige provincies loopt, en daarna een eventuele samenwerking met PostNL in andere provincies bekijken”, zegt de woordvoerder van Carrefour.

Voorlopig 2 provincies

In de andere provincies werkt de food retailer voorlopig nog samen met bpost, maar ook daar zal het mogelijk bpost inruilen voor PostNL, met het oog op een nationale lancering van de aan huis levering. Carrefour zegt immers het aantal regio’s waarin het boodschappen aan huis levert gevoelig te willen uitbreiden in de komende maanden.

In Antwerpen en Limburg worden de online bestellingen in voeding bij Carrefour voortaan door koeriers van PostNL bezorgd. De voorwaarden van de dienst blijven echter vergelijkbaar als die onder Combo: bestellingen die voor 23:59 besteld zijn, worden de volgende avond aan huis bezorgd.

 

PostNL

Door de samenwerking met Carrefour zet PostNL van zijn kant een belangrijke stap op de Belgische online boodschappenmarkt, die de komende jaren mogelijk sterk zal groeien. Bovendien gaat het Nederlandse postbedrijf ook de maaltijdboxen van Marley Spoon en de online bestellingen van de Nederlandse bioketen EkoPlaza in ons land verzorgen. "De uitbreiding naar België is de volgende stap in de ambitie om de beste logistieke partij voor online food in de Benelux te worden", klinkt het bij het Nederlandse bedrijf.

 

Bpost blijft partner 

Carrefour benadrukt wel dat het nog steeds samenwerkt met bpost voor de levering van zijn non-food webshop en dat ook de test met Bringr, het flexibele leverplatform van bpost, nog loopt. “Zowel PostNK als bpost zijn volwaardige partners met elk hun eigen rol.”