Carrefour opende gisteren zijn eerste restaurant ‘Bon Appétit’ in Parijs. Op die manier wil de retailer nog beter inspelen op de behoeften van klanten naar gezond eten en gaat het de strijd aan met concurrent Casino. Als de pilot aanslaat, zal het concept worden uitgebreid naar andere steden. Dat schrijft Linéaires.

Het eerste restaurant van Carrefour is een feit. Bon Appétit is gelegen in de Rue Rambuteau in het centrum van Parijs en strekt zich uit over een oppervlakte van 63 m2. In totaal zijn er zo’n 20 zitplaatsen binnen en nog eens 15 op het terras. Gerechten kunnen via self-service besteld worden en kunnen zowel ter plaatste worden gegeten of afgehaald worden. Met dit restaurant wil de retailer niet alleen een nieuw publiek aantrekken, maar wil het vooral inspelen op de vraag van klanten naar gezondere voeding. Zo worden de gerechten gemaakt op basis van biologische producten en referenties die afkomstig zijn uit de eerlijke handel.

Met dit restaurant wil Carrefour ook concurrentiestrijd aangaan met Casino Group dat met zijn Monoprix- en Franprix-winkels nu ook de weg is ingeslagen van de self-service restaurants in zijn winkels.

Hoewel het om een proefproject gaat, heeft de retailer wel al plannen om meer restaurants te openen in andere steden als het concept aanslaat.