Carrefour gaat negen vestigingen van de Kempische supermarktketen Tecno overnemen. De superettes zullen allemaal omgebouwd worden tot franchisewinkels van Carrefour Express. Dat melden lokale media RTV en Made In Kempen en heeft Carrefour aan onze redactie bevestigd.

“We hebben de intentie om negen Tecno-winkels over te nemen. Die zullen in de komende zes maand één voor één overgaan in Carrefour Express, afhankelijk van hoe snel we franchisenemers vinden”, zegt Carrefour-woordvoerder Baptiste van Outryve aan Gondola.

Om welke vestigingen van Tecno het gaat, is niet duidelijk. “Tecno is hier zelf nog intern over aan het communiceren,” zegt van Outryve. De winkelketen heeft vooral winkels in de Kempen, omdat alle vestigingen zich in een straal van 50 kilometer rond het hoofdkantoor in Herentals bevinden.

Wat al vast staat is dat de winkels onder het Carrefour Express-enseigne zullen ondergebracht worden. “Carrefour Express-winkels hebben altijd een oppervlakte tussen de 60 en 400 vierkante meter en alle negen locaties beantwoorden daar perfect aan. Er is geen Tecno die groter is dan 400 vierkante meter, dus geen enkele winkel komt in aanmerking voor Carrefour Easy,” legt Baptiste van Outryve uit. “Bovendien is de formule niet alleen geschikt voor stadscentra, maar ook voor dorpskernen waar te weinig inwoners leven voor een grotere supermarkt.”

De geplande overnames wijzen erop dat Carrefour ook in 2017 wil blijven uitbreiden. “Vorig jaar hebben we 24 nieuwe winkels van Carrefour Express geopend, en we hebben de ambitie om ook dit jaar een serieuze expansie te doen.”

Tecno is een Kempens familiebedrijf dat meer dan 100 jaar geleden werd gesticht door de familie Dams. Jarenlang was het een groothandel, maar in de jaren werden de eerste Tecno-winkels geopend in Herenthout en Olen. De jaren nadien kwamen er tientallen bij in de Kempen, Brabant en Limburg.