Carrefour drijft de veiligheidsmaatregelen van haar Express-winkels op. De winkelketen stelt een uitgebreid veiligheidsplan voor haar buurtwinkels in werking om dieven te ontmoedigen.

Grootwarenhuizen worden steeds meer beveiligd en daarom komen de kleinere buurtwinkels in het vizier van dieven. Elke nieuwe Express die in de toekomst zijn deuren opent, wordt daarom standaard uitgerust met een drievoudig beveiligingssysteem.

Een vertragend systeem

De eerste twee systemen, een cashbox en een kluis met tijdslot, werken vertragend. In de gewone schuif van de kassa bevinden zich voortaan enkel nog wat kleine biljetten en muntstukken om te kunnen wisselen. De rest van het geld wordt in een cashbox met tijdslot bewaard. Deze is vastgemaakt en kan dus niet door de dieven meegenomen worden. Wie het wil openen, moet de code kennen. Maar men moet een bepaalde tijdsduur wachten vooraleer de cashbox opengaat. Die kan tot 90 minuten oplopen.

De kluis met tijdslot werkt precies op dezelfde manier en dankzij een discrete alarmknop wordt de politie verwittigd. Verder krijgen de franchisehouders een doorgedreven coaching. De bevoegde afdeling van Carrefour geeft de franchisehouders tips in verband met veiligheid en het gebruik van de geïnstalleerde uitrusting.