Carrefour breidt zijn fietsbezorgdienst ShipTo vanaf 5 februari uit naar Gent. Het Gentse centrum zal 6 dagen op 7 bediend worden. 

Fietsbezorgdienst ShipTo groeit. Nadat eerder Brussel, Waterloo en Antwerpen bediend werden door de app komt nu ook Gent aan de beurt. Vanaf woensdag 5 februari wordt het Gentse centrum 6 dagen op 7 bediend. Daarvoor zal Carrefour een citymanager en vier studenten inzetten. De klant kan via de ShipTo-app zijn bestelling en kiezen uit ruim 10.000 referenties, waaronder een uitgebreid biogamma en sushi’s. De koeriers ontvangen de bestelling en doen de boodschappen in één van de deelnemende Carrefour Markets. Vervolgens bezorgen ze alles bij de klant met een milieuvriendelijke elektrische bakfiets, binnen de 90 minuten. Normaal gezien bedragen de leveringskosten 5 euro, maar tot en met mei vallen die weg voor een aankoop van minstens 20 euro. 

De klant ontvangt 10 euro korting op de eerste bestelling bij aankoop van min. 50 euro met een promocode. Carrefour wijst erop dat de gebruikte elektrische bakfietsen CO2-neutraal zijn en zo passen binnen het Act for Food-programma, waarmee ze duurzaamheid in concrete acties omzet.