Carrefour België opent begin juli een Carrefour Bio-winkel in het zuiden van Brussel. De opening van het geautomatiseerde winkelconcept van Carrefour wordt dan weer verschoven naar eind dit jaar. Dat schrijft La Libre.

In mei benadrukte Geoffroy Gersdorff, secretaris-generaal bij Carrefour, nog tijdens een interview met Gondola dat Carrefour de ambitie heeft om een gespecialiseerde biowinkel te openen in ons land. Een concept dat perfect kadert in de ambitie van Carrefour om nummer één te worden in bio in ons land. In Frankrijk heeft de retailer al langer een eigen Carrefour Bio-winkel en binnenkort is het dus ook de beurt aan België. Volgens La Libre zal Carrefour Bio zijn deuren begin juli openen.

Deze eerste gespecialiseerde biowinkel van Carrefour zou naar verluidt neerstrijken in het zuiden van Brussel. Twee of drie winkels staan op de planning en zouden tegen eind dit jaar hun deuren openen. Op termijn wil de retailer een dertigtal Carrefour Bio-winkels openen in eigen beheer naast degene die zullen uitgebaat worden door franchisenemers.

Een ander concept dat al lang werd aangekocht is het geautomatiseerde winkelconcept. Dat moest oorspronkelijk in januari dit jaar zijn deuren openen, maar de  openingsdatum werd steeds verschoven waardoor die nu eind dit jaar gepland staat.