Carrefour heeft haar testproject met maaltijdboxen uitgebreid. De ‘Simply You Box’ wordt nu al in 60 winkels aangeboden.

Vorige maand kondigde Carrefour aan dat het zou beginnen met het aanbieden van maaltijdboxen. Bij wijze van test zou de supermarktketen deze Simply You Boxen in tien winkels aanbieden. De lancering was meteen een groot succes, zegt woordvoerster Vera Vermeeren op Kanaal Z. “We zien dat er in de eerste week meerdere honderden bestellingen waren in de tien testwinkels,” zegt ze. Daarom breidt Carrefour de test nu uit naar 60 winkels, waaronder alle 45 hypermarkten.  

Carrefour is de eerste supermarktketen in ons land die met maaltijdboxen start. Daarmee gaat de retailer rechtstreeks de concurrentie aan met online spelers als HelloFresh en Smartmat. Het concept is dan ook bijna identiek: de klant vindt drie recepten inclusief alle ingrediënten in de doos, die hij of zij online kan bestellen.

Toch zijn er ook verschillen. In tegenstelling tot heel wat andere maaltijdboxen is er voor de Simply You Box geen abonnement vereist. Uitschrijven is dus niet nodig wanneer je bijvoorbeeld een week niet thuis bent. Ook kan je de boxen niet thuis laten leveren: je moet ze zelf gaan ophalen in de winkel. Al is het niet uitgesloten dat hier binnenkort verandering in komt. Carrefour laat weten dat het de komende maanden de test zal evalueren.