Het Britse bedrijf Always Pure Organics neemt de Belgische cannabisbedrijven Distribution Legal Hemp en NexGen over. Daarmee wordt de cannabisgroothandel marktleider en versnelt haar expansie in Europa.

De overname is rond voor 3 miljoen pond, wat overeenkomt met zo’n 3,5 miljoen euro. Met de aankoop kan Always Pure Organics haar klanten in Europa sneller bevoorraden en worden de leveringen niet verhinderd door de Brexit. De overname geeft Always Pure Organics de kans om haar marktaandeel uit te breiden in de retailsector van de snelgroeiende CBD-industrie. En dat ze met Distribution Legal Hemp en NexGen twee bedrijven uit Europa overnemen, is geen toeval. Het klantenbestand van het cannabisbedrijf bestaat namelijk al voor 80% uit Europese handelaars. De overige 20% bevindt zich in Japan en het Verenigd Koninkrijk. "België is het eerste land in Europa dat het gebruik van CBD-bloem legaliseert via hun bestaande wetgeving inzake tabaksvervanging, dus door DLH te kopen, hebben we onmiddellijk 75% van de Belgische CBD-bloemenmarkt veiliggesteld”, aldus Gavin Ogilvie, CEO van Always Pure Organics. Ook voor de twee Belgische bedrijven is de overname een goede zaak. Always Pure Organics heeft namelijk de capaciteiten om nog verder uit te breiden en zo de arbeidsmogelijkheden op de Belgische markt te vergroten.

B2B of B2C?

Always Pure Organics heeft met de overname een B2C-bedrijf in handen, maar zelf profileert het Britse bedrijf zich als een B2B-bedrijf, ofwel een business to businness bedrijf. Dat houdt in dat Always Pure Organics goederen levert aan andere bedrijven terwijl Distribution Legal Hemp rechtstreeks in contact staat met consumenten. Zo heeft Distribution Legal Hemp onder meer eigen succesvolle wellness-retailmerken op basis van cannabidiol (CBD). Beide bedrijven zijn de voorbije jaren enorm gegroeid: de omzet van Always Pure Organics steeg afgelopen jaar met 215% en ook Distribution Legal Hemp groeide met 170%.