Postbedrijf bpost breidt zijn boodschappendienst Combo uit naar Antwerpen. Inwoners van de Antwerpse stadsregio kunnen hun online aankopen bij onder andere Carrefour en Wink samen thuis laten bezorgen.

Bpost biedt Combo al sinds eind 2014 aan in het gewest Brussel, Halle-Vilvoorde en Waals-Brabant. Via de dienst kunnen consumenten de bestellingen plaatsen de webshops van verschillende handelaars, om die vervolgens in één keer door bpost thuis te laten leveren.

De winkels die voor Antwerpen deelnemen zijn: Carrefour, Capoue, Graceland, Coolfood, Het Viskraam, La Boucherie, Slagerij Goeminne en Wink (de solo drive van louis delhaize). Bpost maakt zich echter sterk dat bijkomende handelaars zich in de toekomst zullen aansluiten.

Hoe het werktDe klant kiest bij de bestelling de datum van levering door bpost, dat alle bestellingen van de klant groepeert. Leveringen gebeuren op alle werkdagen tussen 18u en 21u, de klant krijgt de dag van de levering een sms met een preciezer tijdstip. De prijs bedraagt 9,95 euro per gecombineerde levering (maximum 15 stapelkisten of 150 kg). De klant betaalt de goederen en de levering elektronisch aan de postbode. Bestellingen kunnen tot middernacht geplaatst worden voor een levering de volgende dag ’s avonds, bij sommige winkels zelfs nog in de voormiddag voor de dag zelf.