Bpost gaat pashokjes installeren in zijn nieuwe postkantoor in Gent. Die zullen terug te vinden zijn in de ‘check & send’ zone. Klanten die online kleding besteld hebben kunnen die bijgevolg ter plaatse passen en meteen terugsturen als de maat niet goed is of ze het kledingstuk niet mooi vinden.

Het postkantoor aan het Stapelplein - het grootste van Gent - verhuist deze week naar de Nieuwevaart. Daar zal bpost het ‘postkantoor van de toekomst’ openen en er verschillende diensten aanbieden zoals een locker, een selfscan, een recycleerbak voor verpakkingen en zelfs pashokjes. Het concept werd in november 2017 getest in een tijdelijk kantoor, het ‘Pakjeshuis’, in het winkelcentrum Shopping Gent Zuid (zie foto). De reacties waren toen erg positief. Daarom besloot bpost om het concept ook te integreren in zijn nieuwe kantoor.

Concreet kunnen klanten de kleding die ze online besteld hebben passen in het nieuwe kantoor en kunnen vervolgens meteen beslissen of ze de spullen terugsturen of ze houden en meteen ontdoen van hun verpakking. Dankzij deze oplossing wil bpost klanten en webshops meer convenience bieden op het vlak van pakjesbezorging.

Bpost benadrukt dat het niet de bedoeling is om elk postkantoor te voorzien van een ‘check & send’ zone. Enkel wanneer nieuwe locaties worden ingericht, zal bpost onderzoeken of het kan. Al zal de beslissing uiteindelijk afhangen van de lokale omstandigheden.

Foto: Shopping Gent Zuid (Facebookpagina)