Bol.com gaat vanaf juni van start in Wallonië.  De expansieplannen waren al eerder bekend, maar een exacte datum was er niet. Door de verovering van Wallonië gaat bol.com de rechtstreekse concurrentie aan met amazon.

Vorig jaar kondigden we al aan dat bol.com van plan was om deze zomer Wallonië te gaan veroveren. Wanneer dat exact zou gebeuren was nog niet duidelijk, maar nu laat het bedrijf weten dat de expansie gepland staat voor juni. Het mag dus duidelijk zijn dat het de coronacrisis niet aan zijn hart laat komen.

Concreet lanceert het e-commercebedrijf in juni een app voor Franstalige Belgen die kunnen kiezen uit ruim 21 miljoen artikelen. Als ze een bestelling plaatsen van meer dan 20 euro, wordt die bovendien gratis aan huis geleverd. Voor de meest populaire artikelen geldt bovendien: voor middernacht besteld, al de volgende werkdag thuisbezorgd. Daarnaast kunnen nog eens honderdduizenden andere artikelen binnen 2 werkdagen bezorgd worden.

Bol.com, dat meer dan 10 miljoen klanten heeft in Nederland en België waarvan 2 miljoen in Vlaanderen, hoopt dat aantal door de expansie flink op te krikken. Bovendien is het bedrijf ook volop op zoek naar Franstalige handelaars die samen met hen in zee willen gaan. Een kans voor Franstalige partners, klinkt het bij bol.com, want bijna een op de twee van alle bestellingen wordt al verkocht door ondernemers die zich als partner hebben aangesloten bij het platform. 

Pittig detail: door deze expansie treedt bol.com in rechtstreekse concurrentie met amazon, dat vooral actief is in het zuiden van ons land. Benieuwd hoe dat zal aflopen.