Bol.com zet in de zomer van 2020 zijn eerste stappen in Franstalig België. Via de app van de webwinkel kunnen Franstalige Belgen in hun moedertaal winkelen en kiezen uit miljoenen artikelen. 

Bol.com breidt uit. Een app biedt Franstalige Belgen vanaf de zomer van volgend jaar de mogelijkheid om bij de dochter van Ahold Delhaize te winkelen. Voor aankopen vanaf 20 euro krijgen ze daarbij gratis verzending. Voor de meest populaire artikelen geldt bovendien: voor middernacht besteld, al de volgende werkdag thuisbezorgd. Daarnaast kunnen nog eens honderdduizenden andere artikelen binnen 2 werkdagen bezorgd worden.

De uitbreiding van Bol.com biedt ook mogelijkheden voor handelaars uit Franstalig België, zegt de webwinkel in een persbericht. Bijna een op de twee van alle bestellingen bijBol.comwordt al verkocht door ondernemers die zich als partner hebben aangesloten bij het platform. Bol.com zal in 2020 dan ook actief de samenwerking opzoeken met lokale handelaars. 

Algemeen directeur Huub Vermeulen: “In 2010 startten we in Nederlandstalig België. Sinds september 2014 kunnen wij onze Belgische klanten nog beter bedienen dankzij de samenwerking met lokale handelaars in België. De expertise die we de afgelopen 20 jaar hebben opgebouwd, delen we nu ook graag met handelaars uit Franstalig België, zodat wij samen een goed lokaal alternatief kunnen bieden. Dit draagt bij aan het gemeenschappelijk doel dat we hebben; daar zijn waar de klant naar toe beweegt en hen het dagelijks leven zo makkelijk mogelijk maken. Of het nu gaat om het vinden van het perfecte cadeautje of een artikel ontvangen op het moment dat dat het beste uitkomt.”