Bol.com overweegt nu al zijn logistiek centrum in Waalwijk – dat nog in aanbouw is - uit te breiden. De webwinkel heeft een optie genomen op een kavel van 8,3 ha naast het huidige terrein van 10 ha. Hiermee wil de e-tailer de mogelijkheid hebben om het distributiecentrum twee keer zo groot te kunnen maken.

Dat meldt de Nederlandse krant Brabants Dagblad. Bol.com bevestigde het bericht en zegt dat “het van groot belang is om uit te kunnen breiden’. In Waalwijk trekt bol.com een gebouw op van circa 50.000 m² aan grondoppervlakte, wat gelijk staat aan 135.000 m2 aan vloeroppervlakte of ongeveer acht voetbalvelden. De grond, het pand en de apparatuur komen in eigen beheer van de e-tailer. Docdata, de huidige fulfilment-partner van bol.com, zal ook op de nieuwe locatie verantwoordelijk zijn voor het personeel en de dagelijkse leiding. De oplevering is naar verwachting in de tweede helft van 2017.

Het fulfilmentcentrum – het grootste van Nederland wordt - wordt het eerste van de Ahold Delhaize-dochter. Nu worden de klanten beleverd vanaf een distributiecentrum van Docdata, eveneens in Waalwijk. Het nieuwe gebouw moet de groei helpen opvangen. Die is te danken aan de stijging van de verkoop, de uitbreiding van het assortiment en de opening van een marktplaats voor derden.

Zopas is dus een optie genomen om in de toekomst de oppervlakte van het nieuwe fulfilment centrum te kunnen verdubbelen. Er zouden nog geen concrete plannen bestaan, omdat het distributiecentrum dat nu wordt gebouwd, voldoende ruimte biedt. Maar het bedrijf wil klaar zijn indien een uitbreiding zich opdringt . “De wereld van internetverkopen verandert snel, je kunt maar zo’n twee, drie jaar vooruit kijken”, klinkt het. Met de bouw van het tweede pand wordt pas gestart als bol.com concreet weet wat het nodig heeft.