Webwinkel Bol.com lanceert een abonnementsformule waarmee klanten voor 9,99 euro per maand onbeperkt e-books kunnen lezen. 

Onbeperkt boeken lezen voor een vast maandelijks bedrag, het is vanaf nu mogelijk via Bol.com. In samenwerking met Kobo, een Canadese producent van e-readers, kan je nu boeken online raadplegen op dezelfde waarop je via Spotify muziek kan streamen en via Netflix online films en series kan bekijken.

Voor een vast bedrag van 9,99 euro per maand hebben boekenliefhebbers toegang tot een aanbod van van meer dan 40.000 verschillende e-books, waaronder ruim 16.000 Nederlandstalige titels. Het abonnement, genaamd ‘Kobo Plus’, is nu voor iedereen 30 dagen gratis uit te proberen.

De lezer krijgt bovendien niet alleen toegang tot een kwalitatief hoogwaardig aanbod e-books, maar ontvangt ook aanbevelingen voor boeken die aansluiten bij zijn of haar leesvoorkeur. Omdat het aanbevelen van boeken in dit abonnement draait om relevantie voor de lezer en niet om de prijs of populariteit van een titel, krijg je als gebruiker optimaal de kans om nieuwe boeken en auteurs te ontdekken.

Het e-book-abonnement is al jaren een grote wens van Bol.com zegt algemeen directeur Daniel Ropers. “Met de lancering van een e-book-abonnement vandaag, geven we een nog beter antwoord op de veelgestelde vraag om een breed aanbod boeken, inclusief nieuwe titels en bestsellers, digitaal beschikbaar te maken tegen een aantrekkelijk tarief. Het vormt een goed alternatief voor het bestaande aanbod van diensten die digitale boeken tegen een vast tarief aanbieden, zoals de bibliotheek, maar waarbij het aanbod relatief beperkt is in omvang en nieuwe titels,” vertelt hij.

Samenwerking met uitgeverijen

Voor de verdeling van de opbrengsten van het e-book-abonnement is, in samenwerking met vooraanstaande Nederlandse uitgeverijen, een uniek model ontwikkeld waarbij ook voor auteurs een aantrekkelijk perspectief wordt geboden. Daarnaast heeft de nauwe samenwerking met de uitgeverijen ervoor gezorgd dat het abonnement al op de dag van lancering het grootste aanbod e-books bevat in Nederland. 

Piraterij tegengaan

 

Bol.com en Kobo zijn ervan overtuigd dat het e-book-abonnement er niet alleen voor zorgt dat een grote groep mensen wordt gestimuleerd om meer te lezen, maar dat het net als bij de muziek- en filmstreaming piraterij kan tegengaan.

Daniel Ropers: “Met de lage prijs in combinatie met het gebruiksgemak en het grote aanbod e-books, verlaagt het abonnement de drempel om legaal te downloaden en is de verwachting dat de vraag naar e-readers verder zal groeien.”