Het risico op stroompannes in ons land beheerst het nieuws nu al enkele maanden. Dat is ook bol.com niet ontgaan, daarom introduceert de webshop een stroompanne-assortiment met alles wat je nodig hebt om een blackout te overleven: kaarsen, zaklampen, boeken, fleecedekens en boeken.

Op het eerste zicht lijkt het een ludieke actie, maar bol.com lijkt het wel degelijk te menen. Sinds de aankondiging van mogelijke stroompannes deze winter stelt de webshop vast dat meer Vlamingen informatie zoeken over alternatieve energiebronnen en dat de verkoop van producten zoals stroomgeneratoren stijgt. Bol.com liet zelfs een onderzoek bij 500 Vlamingen uitvoeren, waaruit blijkt dat bijna de helft van de Vlamingen in wiens buurt een stroompanne kan plaatsvinden, voorzorgsmaatregelen neemt.

Als antwoord op de behoefte naar voorzorgsmaatregelen heeft de e-shop een specifiek stroompanne-assortiment verzameld op bol.com/stroompanne. Je vindt er oplossingen voor verlichting en verwarming, zoals gasverwarming, kaarsen en zaklampen, alternatieven om te koken zoals gasvuurtjes of BBQ’s en niet-elektronisch entertainment zoals gezelschapsspelen, boeken en fitnessmateriaal.

Jan Huysmans, directeur van bol.com in België verklaart het initiatief: “Of er nu stroomonderbrekingen komen of niet, bij bol.com merken we dat er naar artikelen wordt gezocht en daarom geven we inspiratie en tips aan Vlamingen die zich goed willen voorbereiden. Het is een onaangename situatie, dus willen we onze klanten ook helpen om de situatie een positieve wending te geven: tijd om met het gezin spelletjes te spelen, de ideale gelegenheid om een boek te lezen, of gewoon een goed excuus voor een winter-BBQ met vrienden.”