Bol.com lanceert vanaf vandaag avondbezorging. De klant kan vragen om een pakket geleverd te krijgen tussen 18u en 22u, tegen een prijs van 2,49 euro. Naast die service kan de klant ook een Select abonnement kiezen, waarmee ze voor 9,99 euro alle verzendkosten voor een jaar betalen. Ze hoeven dan niet meer te betalen voor bestellingen onder de 20€, avondbezorging en de ‘same day delivery’.

Tot vandaag konden klanten hun bestelling ophalen in meer dan 2.500 afhaalpunten van Bol.com en Albert Heijn of een thuislevering vragen de dag na de aanvraag. Vanaf nu is het ook mogelijk om ’s avonds een levering te krijgen, tussen 18u en 22u, voor 2,49 euro. Die leveringen zullen op dinsdag en donderdag plaats vinden in de Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Brussel, goed voor drie vierden van de postcodes in Vlaanderen.

Abonnement Select 

Tegelijk lanceert Bol.com het jaarabonnement Select, waarmee je voor 9,99 euro alle verzendkosten voor een jaar betaalt. Dat aanbod werd begin dit jaar al ingevoerd in Nederland. ‘Select’ in België bestaat er uit dat je nu eenmaal per jaar € 9,99 betaalt waarna de verzendkosten voor het hele jaar vervallen. Alle bezorgopties worden zo gebundeld in één lidmaatschap en zijn daardoor nog voordeliger. Met Select betalen klanten dus niet meer voor bestellingen onder de € 20,-, maar ook niet voor bijkomende services als avondbezorging en ‘Vandaag Ophalen’. Verzending voor bestellingen vanaf 20 euro was al gratis.

Drempel weg

De afgelopen jaren hebben we er alles aan gedaan om onze Belgische klanten nog meer keuze en daarmee controle te geven over de bezorging van pakketjes. Met als resultaat dat we bijna voor iedere situatie een geschikte bezorgoptie hebben, waaronder nu ook avondbezorging. Toch merken we dat bijkomende verzendkosten weleens een drempel vormen om online te kopen. Die drempel nemen we nu zo goed mogelijk weg met de introductie van het Select-lidmaatschap. Op termijn zien we zeker nog mogelijkheden om de bezorgopties verder uit te breiden, waaronder het aantal dagen avondbezorging en de beschikbaarheid voor de verschillende postcodegebieden in Vlaanderen” zegt Kiki Lauwers, directeur België bij bol.com.

300.000 artikelen

Het Select-lidmaatschap geldt voor de 300.000 meest bestelde artikelen bij bol.com, in de winkel te herkennen aan het ‘Select’-label. Hiermee wordt 80-85% van het totaal aantal bestellingen gedekt. Het aantal artikelen met een ‘Select’-label zal in de komende jaren nog verder worden uitgebreid, naar verwachting tot zo’n 1 miljoen artikelen.