Het boerenprotest houdt ons land ook vandaag in zijn greep. Distributiecentra van supermarkten waren gisteren het doelwit van boeren, die hun woede uitten over de arbeidsomstandigheden en een Europa dat hen "verplettert". Vandaag blokkeren protesterende boeren de ring rond Antwerpen, in Halle blijft de situatie ongewijzigd.

Volgens Dieter Snoeck, corporate communications manager bij Aldi België, was het Aldi-centrum in Turnhout zondag tussen een uur en 3 uur 's nachts geblokkeerd. Het is sindsdien weer geopend en de activiteiten zijn hervat zoals gebruikelijk. Dit geldt niet voor het magazijn in Vaux-sur-Sûre, dat momenteel nog steeds geblokkeerd is. De actie begon om 3.20 uur vanmorgen en duurt nog steeds voort. Maar de Aldi-winkels in de regio zijn niet getroffen, zegt Dieter Snoeck: "Onze prioriteit blijft onze klanten en het hebben van voldoende producten in onze winkels. Voor onze klanten is alles normaal, onze winkels zijn gewoon open en alle producten zijn beschikbaar. 

Aan de kant van de Groep Colruyt is de blokkade van het centrum Dassenveld gisteravond rond 22u begonnen en vanochtend afgelopen. De ochtendploeg van het centrum kon zonder problemen in en uit", zegt Hanne Poppe, persverantwoordelijke van Colruyt Group, die bevestigt dat de winkels bevoorraad zijn en dat de klanten hun producten gewoon in de rekken kunnen vinden. "Wij zijn van mening dat het blokkeren van hele regio's en het hinderen van onze activiteiten niets structureels oplost", staat te lezen in het persbericht van de groep. "Het is jammer, want als Belgische retailer hebben we veel voor elkaar in België", legt Hanne Poppe uit, "We hebben een goede relatie met boeren. Maar we moeten ook begrijpen dat deze acties deel uitmaken van een breder, Europees kader." Bij Aldi is Dieter Snoeck het daarmee eens: "Deze acties zijn niet gekoppeld aan de retailer Aldi. Van onze kant proberen we een dialoog aan te gaan met de boeren in onze vestigingen, maar we kunnen niet veel doen aan de protesten," zegt hij.