Na het Verenigd Koninkrijk en Duitsland is het de beurt aan The Body Shop België om het faillissement aan te vragen. Een woordvoerster van de curator, Alice van der Schee, heeft dit bevestigd aan het Nederlandse RTL Z.

De saga van slecht nieuws van de Britse groep gaat verder. The Body Shop gaat ook in België failliet, meldt RTL Z. The Body Shop vroeg eerst het faillissement aan in het Verenigd Koninkrijk en daarna in Duitsland. Sindsdien zijn de Belgische winkels van de groep gesloten en is de Belgische site 'in onderhoud'. Vorige week kondigde Gondola aan dat het Duitse fonds Alma24 4 Europese filialen zou overnemen, waaronder de Belgische. Vandaag is dit nieuws niet langer relevant. Het faillissement van het Belgische filiaal is de zoveelste domper voor de Britse keten, die in ons land een twintigtal winkels heeft en bijna 50 mensen tewerkstelt.

The Body Shop werd in 1976 opgericht in Brighton, Groot-Brittannië. Tijdens de eerste jaren van zijn ontwikkeling kende de keten een sterke groei, vooral in eigen land. Maar sinds de jaren '90 lijkt de keten het moeilijk te hebben gevonden om te concurreren. Sinds 2017 is The Body Shop eigendom van Natura & Co, dat het kocht van L'Oréal. Afgelopen november verkocht Natura & Co het aan investeringsfonds Aurelius Group voor ongeveer 254 miljoen dollar, minder dan het waard was toen het in 2017 werd gekocht.