De Zuid-Afrikaanse toezichthouder, die de overname van SABMiller door AB InBev beoordeelt, heeft een verlenging aangevraagd. De geplande deadline van 12 april, wanneer het onderzoek afgerond zou moeten zijn, wordt waarschijnlijk niet behaald en stelt de overname (nog maar eens) uit.

Itemuleng Lesofe, woordvoerder van de Zuid-Afrikaanse mededelingsautoriteit, liet op Bloomberg.com weten dat het onwaarschijnlijk is dat de deal rond zal zijn op 12 april. De overname roept namelijk zorgen op die nog verder onderzocht moeten worden. Wat deze zorgen dan precies zijn, werd niet vermeld. Toch stemde brouwerijgigant AB InBev in met de verlenging en hoopt de overname te finaliseren tegen het einde van 2016. “We blijven hopen dat er zich geen onnodige vertragingen voordoen in Zuid-Afrika”, zegt AB InBev-woordvoerster Karen Couck op dezelfde nieuwssite, “aangezien het wereldwijd erkend is dat er geen concurrentieproblemen zijn.” SABMiller is goed voor zo’n 90% van de Zuid-Afrikaanse markt en zou AB InBev actief maken in meer dan 25 landen wereldwijd.

Naast de toestemming van de Zuid-Afrikaanse autoriteiten, hebben Anheuser-Bush InBev en SABMiller ook het fiat nodig van de autoriteiten van Europa en de Verenigde Staten.