Beyond Meat, producent van plantaardige vleesvervangers, lanceert zijn eerste product in België. Vanaf vandaag ligt de plantaardige burger Beyond Burger in de afdeling vlees van Delhaize en Albert Heijn.

Bill Gates sprak er al lovend over, nu moet ook België ervoor vallen. Beyond Burger is de eerste plantaardige burger die volgens de Californische fabrikant qua look and feel aan dezelfde eis voldoet als een rundvleesburger. Meer zelfs: door zijn vlezigheid en sappigheid wordt hij verkocht in de vleesafdeling van supermarkten over de hele wereld. Tegelijk komt de burger tegemoet aan de gezondheids- en milieuvoorwaarden van plantaardig voedsel en bevat hij geen gluten, soja of genetisch gemodificeerde organismen. Delhaize en Albert Heijn krijgen de primeur om de vegetarische burger in ons land te verkopen. Ook zij bieden Beyond Burger aan in de afdeling vlees. 

De Beyond Burger bestaat uit dezelfde kern ingrediënten als vlees - eiwitten, vetten, sporenelementen en water – en wordt gemaakt met behulp van eenvoudige verse plantaardige ingrediënten. Erwten zorgen voor de eiwitten, bieten voorzien de burger van de vlezige rode tint en kokosolie en aardappelzetmeel zorgen voor de sappigheid. Het resultaat is een plantaardige burger die 20g eiwitten bevat en minder verzadigde vetten dan een traditionele rundvleesburger. Daardoor is het de perfecte vleesvervanger voor een groeiend consumentensegment dat opzoek is naar voedzamere en ecologisch duurzame eiwitopties, aldus Beyond Meat.