Sinds gisteren is het bij Uber Eats mogelijk om met Ticket Restaurant van Edenred, digitale leverancier van maaltijdcheques, een bestelling te betalen. Via deze exclusieve samenwerking met Edenred hoopt Uber Eats nog meer gebruikers aan te trekken.    

Gisteren heeft de online maaltijdbezorger de exclusieve samenwerking met Edenred aangekondigd. Wie al langer een manier zocht om bestellingen makkelijk en snel af te handelen, hoeft voortaan alleen zijn Ticket Restaurant boven te halen. Uber Eats hoopt dat het hiermee de deur openzet voor nieuwe gebruikers die op zoek zijn naar makkelijke en toegankelijke manieren om eten te laten beleveren.

De samenwerking kwam tot stand dankzij een enquête bij de consumenten van Uber Eats. Uit die studie bleek namelijk dat gebruikers meer betalingsmogelijkheden wensten. Bovendien bleken maaltijdcheques populairder dan de mogelijkheid om te betalen met cash geld. “Het gebruiksgemak van onze klanten staat voor ons voorop,” stelt Kamilla Lambotte, Manager bij Uber Eats België. “Daarom kijken we per land wat hun specifieke voorkeuren zijn en hoe we hen het beste van dienst kunnen zijn. Omdat maaltijdcheques  een zeer populaire betaalwijze zijn, zijn we zeer verheugd over de toevoeging van Edenred aan onze betaalmogelijkheden. Zo wordt het voor meer mensen nog makkelijker  om eender waar, eender wanneer te genieten van een heerlijke maaltijd.”

Innovatieve karakter

Olivier Bouquet, Managing Director bij Edenred Benelux, verduidelijkt het innovatieve karakter van de samenwerking. “Naast het inspelen op de laatste trends in de moderne maatschappij, is de introductie van Ticket Restaurant bij Uber Eats voor bestellingen bij horecabedrijven een praktische en snelle manier om werknemers te helpen een gezonde en gevarieerde voedingsstijl aan te nemen”, klinkt het.

Nicolas Vangrunderbeek, medeoprichter van het restaurant Hygge in Sint-Lambrechts-Woluwe, benadrukt het belang van Ticket Restaurant voor de restauranthouders: “De levering van maaltijden wordt steeds populairder en de betaling met Ticket Restaurant wordt al zeer gewaardeerd door onze klanten. Daarom is Hygge blij met deze samenwerking, die perfect aansluit bij ons snelle concept: lokale en seizoensgebonden ingrediënten, in kortsluiting, en snel geserveerd.”

Foto: website Uber Eats

Erwin Vandenbosch