Dirk Ballekens, vandaag nog Sales & Marketing Coördinator en Public relations bij BSI in Vichte, zal op 1 april het nieuwe gezicht worden van de sectoriële beroepsvereniging "Belgische Tuincentra Vereniging - Association Belge des Jardineries". Het is een stap in de vernieuwingsoperatie die de organisatie wenst in te zetten met als doel een meerwaarde te betekenen voor de snel evoluerende tuinbranche.

Dirk is zeker geen onbekende in de branche. Hij was commercieel afgevaardigde bij Bucomat en sinds 2008 werkzaam bij Bio Services International dat oplossingen voor alle huis-en tuinproblemen levert sinds 1995. 

Luk Nuytten zal de overgang begeleiden en ook nog na 1 september op de achtergrond actief blijven in de RVB van de vzw. Aan "BTV 2.0" ging een brainstorming vooraf waaruit blijkt dat "Groen" de aandachtstrekker en succesfactor voor tuincentra moet zijn en blijven. 

De aanstelling van Dirk werd bekend gemaakt op de uitreiking van de 5de Garden Centre Quality Awards in het mooie kader van Salons Waerboom in Groot-Bijgaarden. Men nam de gelegenheid te baat om Luk en echtgenote ook uitgebreid te bedanken voor de jarenlange inzet. Voor de Awards lag de focus op Beleving en uiteraard ook in hoeverre men ook de "Core business" niet vergeet.