Olivier Van den Bossche stapt eind april op als CEO van Galeria Kaufhof, het Duitse moederbedrijf van Galeria Inno. Dat heeft eigenaar Hudson's Bay bekend gemaakt.

Olivier Van den Bossche (41) was één van de belangrijkste Belgische CEO's in het buitenland. Als topman van Galeria Kaufhof stond hij aan het hoofd van een bedrijf met meer dan 3 miljard euro omzet en meer dan 20.000 werknemers. Kaufhof plukte de Belg in 2014 weg bij het dochterbedrijf Galeria Inno, waar hij op dat moment ook CEO was. Als topman van Galeria Kaufhof zorgde hij er mee voor dat de Europese intrede van Hudson's Bay Company (HBC), het Canadese bedrijf dat Kaufhof twee jaar geleden overnam, vlot verliep. Nu zit zijn tijd bij de "Duitse Inno" er echter op. 

Hudson's Bay laat in een persbericht weten dan Van den Bossche eind april opstapt om "andere opportuniteiten na te jagen". Het bedrijf zegt daarmee dat de Belg vrijwillig opstapt, al zijn tegenvallende resultaten waarschijnlijk de echte reden van zijn vertrek. De Europese activiteiten van HBC vorig jaar een operationeel verlies van bijna 300 miljoen Canadese dollar (zo'n 200 miljoen euro), schrijft De Tijd.

"We appreciëren het werk dat Olivier geleverd heeft om de Europese aanwezigheid van HBC op te bouwen, net als zijn steun bij de integratie van Galeria Kaufhof en Galeria Inno in ons bedijf. Bovendien heeft hij mee de basis gelegd voor de Europese intrede van Hudson's Bay en Saks OFF 5TH ," zegt Don Watros, Voorzitter HBC International, in een reactie. Jerry Storch, de CEO van HBC, voegt eraan toe: "Ik heb ervan genoten om met Olivier samen te werken, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Hij is een uitstekende retailer die een onuitwisbare stempel op onze business heeft gedrukt."

Olivier Van den Bossche wordt als CEO van HBC Europe opgevolgd door Wolfgang Link, die tot voor kort Europees directeur was voor de Amerikaanse speelgoedketen Toys'R'Us, en ook nog op het hoofdkantoor van de Metro Group werkte.