Dirk Bron, de nieuwe eigenaar van Blokker België, moet woensdag verschijnen voor de rechtbank in Den Haag. De man wordt verdacht van fraude met Björn Borg-boxershorts, al ontkent hij de beschuldigingen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Dirk Bron, de Nederlandse ondernemer die eerder dit jaar 123 Blokker-winkels overnam, moet op woensdag 27 mei samen met zijn zoon voor de rechtbank in Den Haag verschijnen. De man, die al een heel verleden vol faillissementen, oplichting en witwassen achter zich aansleept, wordt deze keer verdacht van fraude. Zo zou de ondernemer een grote hoeveelheid namaak Björn Borg-boxershorten hebben gekocht in Turkije via een Nederlandse groothandel. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De zaak kwam in februari al aan het licht, toen de politie een onderzoek opende, maar nu moet de 60-jarige ondernemer zich aanstaande woensdag dus ook komen verantwoorden voor de rechtbank in Den Haag. Officieel wordt hij volgens het Openbaar Ministerie verdacht voor het niet afdragen van omzetbelasting, verduistering, witwassen en oplichting.

Dirk Bron ontkent echter alle beschuldigingen en benadrukt dat hij altijd te goeder trouw heeft gehandeld en niets afwist van de namaak boxershorts. “De politie denkt een megafraude op het spoor te zijn, maar van de beschuldigingen aan mijn adres klopt niets”, vertelde de ondernemer eerder nog aan de Nederlandse krant. Toch blijven hij en zijn advocaat optimistisch en stellen ze dat ze over de nodige getuigen en bewijzen beschikken om hun gelijk te kunnen aantonen. Wordt vervolgd…