Auchan Retail Frankrijk heeft aangekondigd dat het 21 Franse winkels wil sluiten of verkopen, waaronder een hypermarkt en 13 supermarkten. Dat meldde het bedrijf tijdens de publicatie van zijn kwartaalcijfers.

Auchan wil 21 Franse winkels die als structureel verlieslatend beschouwd worden sluiten of van de hand doen. Concreet gaat het om 13 supermarkten, 1 hypermarkt, 4 Chronodrives, 2 Halles d’Auchan en voorbereidingscentrum voor de webshop Auchan Direct. De groep ziet geen mogelijkheid meer om deze verkooppunten terug rendabel te maken, ondanks verschillende investeringen.

Auchan benadrukt dat het zijn winkels liever wil verkopen zodat het personeel gewoon aan de slag kan blijven, de verderzetting van de commerciële activiteiten wordt verzekerd en de economische dynamiek van de winkels gegarandeerd wordt. Het project wordt vandaag voorgelegd aan de vakbonden. Mocht het bedrijf geen overnemer vinden voor een of meerdere winkels, dan zal het bedrijf de getroffen medewerkers verder begeleiden, zo laat Auchan weten. Hoeveel medewerkers er precies getroffen zijn, is niet duidelijk.

De huidige veranderingen binnen de retail en de moeilijke economische situatie liggen aan de basis van deze beslissing. Auchan onderstreept dat het wil focussen op het herstellen van zijn resultaten. “Om er terug bovenop te geraken wil Auchan Retail Frankrijk zich eerst focussen op zijn investeringen en op een analyse van de verliesposten. Deze aanpak, die de naam ‘Renaissance' kreeg, en die gelijk is voor alle winkels van Auchan Retail leidt tot verzaking en arbitrages “, verklaart Auchan.