Na het grote succes van de wekelijkse bio-markt, georganiseerd door de Brusselse vzw Le Rayon Vert, opent in Jette een permanente bio-shop: Au Rayon Bio. In de winkel liggen niet alleen 100% biologische groenten en fruit in de rekken, maar ook enkele opmerkelijke producten van lokale Brusselse producenten. Zo biedt Au Rayon Bio de gedroogde krekels van Little Food aan, gekweekt in het hartje van Brussel, en de champignons van PermaFunghi, die op koffiegruis groeien in de kelders van Thurn & Taxis.

Zo’n vier jaar na de eerste editie van de biologische zondagsmarkt van vzw Le Rayon Vert opent in Jette de bio-winkel Au Rayon Bio. Ietwat verborgen, in een oude bierbrouwerij, ruimt de bio-markt plaats voor een permanenter concept. Naast bio staat ook lokale productie centraal, zo biedt de winkel Belgische quinoa aan, Brusselse bieren, olijfolie en versgebakken brood.

Cultuur

Tijdens de wekelijkse zondagsmarkten konden consumenten vaak deelnemen aan tal van randactiviteiten. Zo waren er kookateliers met seizoensproducten, lokale producenten die uitleg gaven bij bio-artikelen of proefateliers voor de kleinsten. In de permanente bio-winkel is dat niet anders: achteraan in de shop kunnen consumenten dan weer genieten van een biologische lunch of lokaal geproduceerd aperitiefje. En ook de concerten, expo’s, debatten, workshops, … van Le Rayon Vert blijven gewoon doorgaan.