Gezien de “enorme populariteit” van de nieuwe Artis Historia punten is het voortaan mogelijk om ook in 200 Carrefour Markets punten in te ruilen. Tot voor kort ging dat enkel bij de Carrefour Hypermarkten.

In september hebben Carrefour en uitgever Concrea de Artis Historia-punten, die in 2001 van de verpakkingen verdwenen, opnieuw in omloop gebracht. Sindsdien werden volgens de uitgever al duizenden boeken verkocht. Tot nog toe konden klanten hun punten voor stickers inruilen en de Artis Historia boeken kopen bij de 45 Hypermarkten Carrefour, maar door de stijgende populariteit aanvaardt Carrefour ze voortaan ook in zo’n 200 Carrefour Markets. In al deze winkels zullen bovendien de Artis Historia-boeken ook te koop zijn.

Ook oude punten worden aanvaard

Sinds de bekendmaking van de comeback van de Artis Historia punten ontving uitgever Concrea al duizenden vragen van verzamelaars die hun oude punten nog niet hadden weggegooid en ze opnieuw hoopten te gebruiken. Hun gebeden werden in elk geval verhoord, want verzamelaars mogen ook maximaal 250 oude punten per persoon inruilen. Wie nog oude punten heeft, kan ze dus voor de stickers voor een album naar keuze inruilen. 

Op dit moment staan de Artis Historia-zegels op de verpakking van een veertigtal Carrefour producten (brood, soep, melk, frangipanes ...). Ze zijn één tot vier punten waard. In 2016 zullen er meer dan 100 miljoen punten in omloop zijn en naar verwachting zal dit cijfer snel stijgen.