Amazon verkoopt nu ook een deel van zijn Whole Foods-producten op zijn online platform in Europa. Dat is het geval op de Franse, Duitse, Italiaanse en Spaanse website van de e-commercegigant, zo schrijft Supermarkt.blog.

Sinds enkele dagen kunnen klanten van de Franse, Duitse, Italiaanse en Spaanse Amazon website ook producten bestellen van de supermarktketen Whole Foods. Het gaat daarbij om droge kruideniersproducten als rijst, noten, gedroogd fruit, maar ook om bulgur of gezonde snacks. Vorig jaar diende de e-commercegigant een Europese registratieaanvraag in voor verschillende merken van Whole Foods, zoals Whole Foods, Whole Foods Market of WFM en 365. Al maakte de keten tot nog toe geen gebruik van die merken buiten Groot-Brittannië waar de supermarkt 7 winkels heeft.

Daar komt nu dus verandering in, want sinds enkele dagen verkoopt Amazon een deel van zijn Whole Foods-producten op sommige van zijn Europese platformen waaronder Duitsland en Frankrijk. We vinden er onder meer quinoa, amandelen, couscous, pruimen of pindakaas. De website biedt ook informatie over de voedingswaarden van producten en over allergenen. Daarnaast krijgen klanten ook tips hoe ze een product moeten bereiden.

De aangeboden producten worden verpakt in Groot-Brittannië. De informatie op de verpakking wordt bovendien in verschillende talen (Frans, Duits, Italiaans en Spaans) aangeboden.

Screenshot van amazon.fr