Amazon heeft de grote uitrol van zijn kassaloze Amazon Fresh-winkels, die werken met de automatische ‘Just Walkout’-technologie, stopgezet in het Verenigd Koninkrijk. Dat meldt The Sunday Times.

Volgens een bron die dicht bij het project staat heeft de Amerikaanse e-commercegigant de zoektocht naar nieuwe locaties voor zijn Britse kassaloze winkels stopgezet en de onderhandelingen over de huur van tientallen locaties stilgelegd. In maart opende Amazon nog zijn eerste kassaloze winkel in het Verenigd Koninkrijk, wat ook de eerste was buiten Noord-Amerika. Ondertussen werd het aantal verkooppunten opgetrokken tot 19, bijna allemaal in Londen, met uitzondering van één in Kent. Vorig jaar deed nog een intern document de ronde waaruit bleek dat Amazon tegen 2025 een vloot van meer dan 260 Fresh-winkels in het Verenigd Koninkrijk wou hebben. Maar de tegenvallende verkoop van de huidige winkels zou dat enthousiasme temperen. Een woordvoerster van Amazon ontkende het nieuws en vertelde The Grocer dat "Amazon ernaar uitkeek om in de nabije toekomst extra winkels te openen".

De verkoop in de fysieke winkels van Amazon groeit inderdaad, maar het bedrijf moet nog steeds de trafiek naar de Amazon Fresh-winkels stimuleren. Dat doet het onder meer door stevige kortingen te geven aan al zijn Amazon Prime-abonnees.