Amazon zet haar boodschappendienst Amazon Fresh stop in delen van minstens negen Amerikaanse staten. De strategie achter de beslissing is niet helemaal duidelijk.

Nieuwssite Recode meldt dat klanten van Amazon Fresh uit verschillende staten (New Jersey, Pennsylvania, Delaware, Maryland, California, New York, Connecticut, Massachusetts, en Virginia) een bericht kregen van Amazon dat de boodschappendienst in hun buurt wordt stopgezet. Het gaat voor alle duidelijkheid niet over alle klanten in de staten, maar over delen ervan. 

Een woordvoerster van Amazon heeft het nieuws bevestigd, maar wou niet ingaan op de reden van de stopzetting. Ze benadrukte wel dat de dienst zal blijven bestaan in bepaalde delen van de staten, met name in grootsteden als New York City, Boston, Chicago en Los Angeles. 

Amazon ging een tiental jaar geleden van start met Amazon Fresh in Seattle, en breidde sindsdien langzaam uit naar andere steden in Amerika en Europa (Londen en Berlijn). Sindsdien is de internetreus op verschillende manieren bezig met de online verkoop van voeding. Zo lanceerde de e-tailer afgelopen zomer zijn eigen maaltijdboxen, opende het de eerste afhaalpunten voor zijn boodschappendienst Amazon Fresh in Seattle en verraste het met de revolutionaire buurtsupermarkt Amazon Go. Dan is er natuurlijk nog de overname van bioketen Whole Foods, die de retailer in één klap een distributienetwerk van 460 supermarkten opleverde. De gedeeltelijke stopzetting van Amazon Fresh staat los van de Whole Foods-deal, zei de Amazon-woordvoerster nog aan Recode.