Amazon Fresh, de boodschappendienst van Amazon, is nu ook beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Klanten krijgen daarbij hun boodschappen de dag zelf nog aan huis geleverd, al is de dienst voorlopig enkel beschikbaar voor Londenaars.

Amazon biedt al langer online voedingsproducten aan in het VK, maar dat aanbod was veeleer beperkt. Het ging om enkele verse producten en droge voeding zoals pasta en luiers, die enkel beschikbaar waren voor leden van Amazon Prime Now. Vanaf 9 juni lanceert Amazon echter Amazon Fresh in het Verenigd Koninkrijk, de boodschappendienst die tot voor kort enkel in enkele Amerikaanse steden actief was. 

130.000 referenties

Amazon Fresh zal beschikbaar zijn voor Amazon Prime-leden in centraal- en oost-Londen. Ze zullen daarbij keuze hebben uit 130.000 producten, waaronder ook verse groenten en fruit. “We gaan van start met een uitgebreid aanbod in een beperkt gebied en zullen onze tijd nemen om aan de dienst te schaven”, zegt Ajay Kavan van Amazon Fresh aan de BBC.

 Alle bestellingen worden de dag zelf nog aan huis geleverd en Amazon zegt dat het scherpere prijzen zal hanteren dan de grote retailers. Al heeft alles natuurlijk zijn prijs: je zal voor de dienst maandelijks 6,99 pond (zo'n 9 euro) boven je Prime-bijdrage moeten bijdragen.