Amazon France zorgt met Kerst voor een stunt. Bestelt men op 24 december voor 13u30, dan zal het geschenk in drie grootsteden nog ’s avonds onder de kerstboom kunnen liggen. Deze dienst wordt aangeboden aan de Premium-klanten en is zelfs gratis.

De webwinkel heeft gisteren aangekondigd dat hij in Frankrijk de leveringstermijnen tijdens de kerstperiode inkort om de laatkomers alsnog aan cadeaus te kunnen helpen.

De klanten die producten kopen op de 24e voor 13u30 zullen ze de dag zelf nog geleverd krijgen, weliswaar op voorwaarde dat het leveringsadres in de regio Parijs, in Lyon of in Marseille is gelegen. Tevens komen bepaalde producten niet in aanmerking.

Dit aanbod is voorbehouden aan de Premium klanten en het is de facto gratis. De kosteloze levering geldt immers voor een minimumbedrag van 3,99 euro.

Ook andere leveringstermijn zijn ingekort. Een next-day levering op 24 december – in heel Frankrijk en dus niet enkel in de drie voormelde regio’s - zal ook kunnen als op 23 december voor 15 uur besteld wordt (gratis voor de Premium-klanten vanaf 7,99 euro). Bestellingen op 22 december ingevoerd, zullen op 24e gratis geleverd worden vanaf 25 euro.

Voor dit aanbod zegt Amazon te steunen op zijn 31 distributiecentra in Europa. De ingekorte deadlines gelden wel enkel voor Frankrijk en Monaco.

Retours

Ook inzake de retours heeft Amazon France voor de kerstperiode de deadlines verlengd. Alle artikels die door Amazon tussen 1 november en 31 december verzendt, zullen tot 31 december 2016 mogen teruggestuurd worden.