Aldi is sinds een tijd bezig met het openen van tijdelijke outletwinkels waar het grote voorraden van veelal seizoensgebonden non-foodproducten aan bodemprijzen aanbiedt. De keten opent een outlet in Drogenbos (bij Brussel) en Binche (Henegouwen), volgende week opent er één in Izegem (West-Vlaanderen).

Aldi heeft net twee outletwinkels geopend waar het seizoensgebonden en andere producten, zoals inlineskates, microgolfovens en elektrische steps, aan bodemprijzen verkoopt. “We hebben door een samenloop van omstandigheden een overstock van non-foodartikelen”, zegt woordvoerder Jason Sevestre. “Tijdens corona mochten we geen non-foodartikelen aanbieden van de overheid, daarbij kwamen er logistieke problemen. Er waren ook winkels die sloten, waardoor we producten op overschot hadden. Om al die redenen zijn we op zoek gegaan naar locaties waar we een outletwinkel kunnen openen. Vaak gaat dat om winkels die dicht moeten voor verbouwingen, maar die we nog even gebruiken als outlet.”

Aldi opende de voorbije tijd outletwinkels in Wetteren, Heppen, Ghlin (Mons), Veurne, Deurne, Andenne, Riemst en Brugge. Jason Sevestre: “Het is een concept dat heel goed werkt. Dat hebben we onder meer gemerkt in Deurne en Mons, waar we in het begin van de zomer een outlet openden die een echte overrompeling teweegbracht. Zeker in tijden waarin de koopkracht onder druk staat, kan het klanten aanspreken. En tegelijk is het ook voor ons interessant.” De outletwinkels in Drogenbos en Binche zijn open, de winkel in Izegem opent op 10 september. De winkels blijven steeds maar enkele weken open, afhankelijk van de beschikbaaheid van de winkelruimte en de voorraad.