Marc Heussinger, topman bij Aldi Nord, stapt op. Dat bevestigde Aldi Nord aan het Duitse Manager Magazin. De CEO had nog een contract van vier jaar voor de boeg, maar wordt nu tijdelijk vervangen door Torsten Hufnagel die de verantwoordelijkheid voor de raad van bestuur op zich zal nemen. 

De beslissing van Heussinger om op te stappen, komt als een donderslag bij heldere hemel. De topman, die in 1998 bij Aldi Nord startte en in 2011 het roer overnam, verlengde vorig jaar nog zijn contract met 5 jaar, maar daar komt nu abrupt een einde aan. Volgens een woordvoerder van Aldi Nord zou “Heissinger gevraagd hebben om hem uit zijn functie en zijn taken te ontheffen", aldus Manager Magazin.

Waarom de topman nu plots opstapt, heeft volgens Die Zeit te maken met onenigheid die ontstond rond de moderniseringstrategie van Aldi Nord. Volgens verschillende leden van het bedrijf en de oprichtersfamilie zou Heussinger het moderniseringsplan niet snel genoeg uitgevoerd hebben. Bovendien bleven ook de groeimarges onder de verwachtingen.

Wie de topman zal opvolgen, is nog niet geweten. Al doen er wel geruchten de ronde dat Torsten Hufnagel, Heussingers plaatsvervanger in de raad van bestuur, zijn plaats zal innemen, zo meldt Manager Magazin. In afwachting van meer duidelijk zal Hufnagel bovendien alle verantwoordelijkheid in de raad van bestuur op zich nemen; bevestigt Aldi.

Ter herinnering, ook alle Belgische vestigingen behoren tot de Aldi Nord-tak.