Aldi lanceert in samenwerking met het duurzame label Trashcode zijn eigen kledingcollectie gemaakt van gerecycleerde petflessen. Er werden bijna 537.000 flessen gebruikt voor deze “Aldi x Trashcode: van fles naar fashion”-collectie. Het gamma is vanaf zaterdag beschikbaar in Nederland.

Een kledingcollectie uitbrengen en ondertussen meehelpen om de berg plastic afval te verminderen? Dat is het idee achter de nieuwe kledingcollectie die Aldi Nederland in samenwerking met het duurzame label Trashcode vanaf zaterdag 5 oktober op de markt brengt. De kleurrijke collectie vol prints bestaat uit verschillende items waaronder en strikblouse, een kokerrok, een blazer, een jurk en zelfs een shoppingbag. Bovendien zijn de prijzen van de collectie bewust laag gehouden om de duurzame collectie voor iedereen toegankelijk te maken, aldus Aldi. De prijzen variëren immers van 4,99 euro voor een shoppingbag tot 29,99 euro voor een blazer. 

536.914 plastic flessen gerecycleerd

Deze fashioncollectie is gemaakt van gerecycleerd polyester, waarbij een groot deel afkomstig is van gerecycleerde petflessen. Die werden door een lokale organisatie verzameld uit zwerfvuil in China. In totaal werden er voor deze collectie maar liefst 536.914 flessen gerecycleerd. “Door recycling worden nieuwe grondstoffen gespaard en wordt afval verminderd. Deze wijze van productie verbruikt 70% minder energie, 75% minder CO2 en 86% minder water ten opzichte van traditionele polyester. Onze collectie is met andere woorden een pak duurzamer”, besluit Aldi trots.