Supermarkt Albert Heijn plaatst de komende jaren pakjeskluizen in 700 grotere filialen, in samenwerking met bol.com en bezorgdienst Budbee. Bij ons is er een pakjeskluis bij Albert Heijn aan de Ghelamco-arena in Gent. "Daarna volgt minstens 60% van de Vlaamse winkels", aldus woordvoerder Ann Maes.

Albert Heijn introduceert deze week al de eerste kluizen in vijftien filialen, in Vlaanderen gebeurt dat in één winkel in Gent. De Nederlandse supermarkt wil het voor haar klanten en die van bol.com gemakkelijker maken om pakjes op te halen en terug te sturen. Via de samenwerking met Budbee kunnen ook pakjes van webwinkels die bij de bezorgdienst aangesloten zijn, bezorgd worden. In de komende jaren moeten er zo in 700 filialen kluizen komen. "Er is nu een kluis in de winkel in de Ghelamco-arena in Gent, daarna volgen minstens 60% van de Vlaamse winkels", aldus woordvoerder Ann Maes. 

De kluizen staan in of onmiddellijk buiten de winkels van Albert Heijn en zijn speciaal gemaakt voor verschillende formaten pakketten. Klanten die ervoor kiezen om een pakket bij de supermarkt op te halen, ontvangen na hun bestelling een bericht wanneer het pakje is afgeleverd. Zij ontvangen een code om de kluis te openen. De kluizen komen in plaats van de afhaalpunten van bol.com die sinds 2013 in de winkels van Albert Heijn te vinden zijn. Volgens ceo Marit van Egmond van Albert Heijn raken klanten steeds meer gewend aan het gebruik van digitale innovaties. “Dat zien we onder andere in het gebruik van de zelfscan en de AH-app waarin alles digitaal bij elkaar komt. Met de introductie van pakketkluizen wordt het voor klanten nog makkelijker een pakketje op te halen en te retourneren.” Het is niet duidelijk of de kluizen ook in de Belgische winkels van Albert Heijn komen.