Voortaan zijn WE-winkelmanagers in België eindverantwoordelijk voor alle activiteiten in hun winkel, inclusief de visual merchandising. Hierdoor verdwijnt het team van mensen dat zorgt voor de aankleding van de winkels.

Enkele weken geleden al kondigde WE Fashion aan dat het 15 miljoen euro zal investeren in klantenbinding en digitale innovatie in België en Nederland. Daarvoor wil de Belgische tak van het bedrijf een interne structuurverandering doorvoeren. Vandaag verdwijnen er dan ook vijf banen op de centrale dienst van de keten, waar geen plaats meer is voor zogenaamde window dressers, het team dat zorgt voor de aankleding van de winkels. Vakbonden en directie raakten het erover eens dat dit nu de eindverantwoordelijkheid wordt van de WE-winkelmanagers. 

”Het is positief dat we een week na de aankondiging van onze intentie om het team van window dressers te herstructureren tot een akkoord kwamen met onze sociale partners. Het is voor de organisatie en de getroffen medewerkers immers belangrijk dat we snel duidelijkheid scheppen over de gevolgen van de structuur verandering", vertelt WE COO Mikael Andersson.

De nieuwe gedecentraliseerde structuur gaat midden februari 2016 in, na een training van de store teams op hun nieuwe verantwoordelijkheden.