Ahold Delhaize heeft Katie Doyle en Peter Agnefjäll aangesteld als de nieuwe leden van zijn Raad van Toezicht. Zij volgen Rob van Den Bergh en Mark McGrath op die op 10 april 2019 op pensioen vertrekken, na een carrière van respectievelijk 8 en 11 jaar bij de raad.

De Amerikaanse Katie Doyle is CEO en lid van de Raad van Bestuur bij Swanson Health Products, een merk voor gezondheids- en wellnessproducten. Daarnaast zetelt ze ook in de Raad van Bestuur bij de verpakkingsfabrikant Bemis Company en in de Raad van Bestuur bij het Museum of Science and Industry in Chicago.

De Zweedse peter Agnefjäll was tussen 2013 en 2017 voorzitter en CEO van de Ikea groep, na er verschillende directiefuncties te hebben bekleed. Momenteel zetelt hij in de Raad van Bestuur van Orkla, een leverancier van merkproducten binnen de FMCG, en in de Raad van Bestuur bij de luchtvaartmaatschappij Wizz Air. Verder is hij ook lid van de Bestuursraad van Deichmann, een Europees familiebedrijf van schoenen.

“We hebben het plezier om Katie en Peter aan te stellen als nieuwe leden van de Raad van Toezicht, beide hebben een belangrijke internationale ervaring en expertise in de distributiesector. Daarnaast brengen ze belangrijke kennis en competenties mee naar de Raad van Toezicht en dat terwijl Ahold Delhaize zijn strategie implementeert in een tijdperk waar retail gefocust is op omnichannel groei, technologie en gezondheid”, vertelt voorzitter Jan Hommen. “We willen ook Rob en Mark bedankten voor hun uitzonderlijke bijdragen aan Ahold, en na de fusie, aan Ahold Delhaize. We wensen hen alvast veel geluk in de toekomst.”

De Raad van Toezicht stelt de leden aan van de Algemene Vergadering op 10 april 2019.